дома    |    кошничка    |    контакт    |    english
 
  За Брилијант    Масла за јадење    Млечни производи и месо    Останати дејности    Награди   
  Сончогледово масло    Растително масло    Масни киселини    Растителни восоци    Совети   
   Каталог на производи - Барање за нарачка

Масни киселини

Масните киселини се добиваат со дестилирање на растителните сапуни коишто се сепарираат од суровото масло во процесот на рафинација. Благодарение на високата содржина на слободни масни киселини и на течната агрегатна состојба, тие наоѓаат широка примена во хемиската индустрија (производство на сапуни, бои, лакови и сл.), во индустријата за подготовка на сточна храна, како антипенушевци во индустријата за шеќер итн.

ПРОСЕЧЕН СОСТАВ НА МАСНИ КИСЕЛИНИ

Слободни масни кислини

68%

Испарливи материи

0,7%

Неиспарливи материи

1,2%

Механички нечистотии

0,3%

Окси масни киселини

0,5%

Број на осапунување

180

Квалитетот на масните киселини и ефикасноста во опслужувањето на коминтентите придонесе близу 90% од вкупното производство Брилијант да го пласира во земјите-членки на Европската унија.  Developed by: VIZIJANET