дома    |    кошничка    |    контакт    |    english
 
  За Брилијант    Масла за јадење    Млечни производи и месо    Останати дејности    Награди   
 
 

БИО ДИЗЕЛ – Еколошко гориво по европски стандарди

Скопје, 26.04.2006: Штипската компанија “Брилијант“ и германската ГЕА Вестфалија, денес, во Стопанската комора на Македонија, го потпишаа договорот за технолошка опременост на првиот производствен капацитет за био дизел - еколошко гориво во Македонија, инвестиција вредна 9,8 милиони евра – средства обезбедени од сопствени извори. Технологијата што ја нуди компанијата ГЕА Вестфалија овозможува целосна искористеност на влезните суровини, без отпадни материи што би ја загадувале околината. Био дизелот е алтернативно, антитоксично, биолошки разградливо, еколошко гориво, создадено од суровини од разновидно растително потекло.

повеќе

Leader in prestige and quality – Европа 2006

На ден 22.04.2006, компанијата Брилијант дооел – Штип, ја прими меѓународната награда Leader in prestige and quality – Европа 2006, маслото за јадење Брилијант.

повеќе

Сончогледовото масло – премиум за здрава исхрана

Сончогледот е надалеку познат по својата убавина, но истовремено претставува извор на здрава храна.

Зрната од сончогледот се како мултивитамини. Во нив се интегрирани состојки многу битни за организмот на човекот; тие се најбогатиот извор на Витаминот Е. Истражувањата покажале дека зрното на сончогледот е богато со фитостероли, кое претствува состојка која го намалува нивото на холестеролот и го подобрува срцевото функционирање.

Маслото од сончоглед е оценето како врвно за исхрана.
Сончогледовото масло има светол изглед, лесен по вкус, со високи перформанси за готвење за многу типови на храна (печена и прижена храна, топли јадења, салати..) и е одлично за Вашето здравје.

За подетални информации погледнете во темата Масла за јадење, во која Ви даваме извадоци од научните излагања и трудови на професор д-р Јован Туркулов


  Developed by: VIZIJANET